"bersyukurlah dengan ape yg Allah kurniakan walaupun sedikit . insyaAllah hidup kita akan sentiasa diberkati . SEMOGA EMYLIA BINTI ABD RAHIM MENDAPAT 9As+ DALAM SPM 2016 AMIN YA RABBAL ALAMIN" {}


Tak Mahu !
24 Oct 2011 10:03 pm | Written by Emie Pandai Cantik Comel Baik Solehah
Hello ! Assalamualaikum , hai semua ! Lame aq x update blog rase rindu pulak bile bukak balik . Aq tengok korang asyik update blog je , mesti banyak citer korang kan ? Aq pon ade citer gak hari ny . Citer dye bermula dary 12 tahun yg lalu (berangan) .................................. hoeeeeiiiii ! itu da lame tuhh , time aq baru lahir kowttt .. haha, x lawak pon kan ? Aq sorang je yg gelak mcm orggile . Citer yg sebenarnye cam ny , aq ny pemalas sket . bkn sket da makin bertambah malas aq ny . Kan skrg masih sekolah lagy , belum school holiday pon kan ? Tapy aq da malas gile nak gy sekolah , da lha ade latihan sukan . naseb baik da abes UPSR kalau x bertambah tension lha aq . Aq ny plak nak bangun pagy cukup lha senang tapy ade satu je soalan yg susah sangat aq nak jawap , boleh dikatakan susah dary SPM lha . Soalan dye berbentuk cam ny (ade pulak soalan yg berbentuk-bentuk) "NAK PEGY SEKOLAH XNAK ? NAK , XNAK ? NAK , XNAK ?" haish ! Susah tuhhh , da tuhh aq ny senang sangat digoda syaitan , syaitan tuhh cakap "XYAH GY SEKOLAH BUKAN ADE APE PON" . Aq ny bodoh sangat pegy lha ikut cakap dye . Setiap minggu mesti ade hary yg aq xdtg . Pulak tuhh bile duk umah semua nye xkene , duduk xkene , baring xkene , berdiry xkene . Abes tuhh ape yg kene ? Bosan duk umah ny tapy bile gy sekolah lagy lha xkene . Aq nak bace buku dieorang bising , aq nak duduk pon rase mcm nak diry , aq nak diry rase mcm nak duduk . haish ! bengang betol aq ! bile nak bahagia nye ny ? Adoeeiiii ! Kalau mcm ny lha hidup aq , baek aq tido je lagy baek tapy bile nak tido mata aq ny degil sangat xnak tutup pulak . MENGADA-NGADA tao ! pasal gy sekolah tuhh aq xkesah sangat tapy pasal diry aq sendiry ny , bile lha nk happy nye ? ==' nak kate sedih tuhh xde lha sangat . Ape-ape pon thanx arr sebab bace . Kalau korang baek , kalau BAEK lha kan ? Korang tolong lha bagy aq tips-tips supaya xbosan . Satu bende je aq nak tegas kan lagy sekali , Kalau Korang BAEK Je Tau ! Heeee . Kbye . Cakap kat moyang , datuk , nenek , mak , ibu , mummy , mama , ummi , ayah , puppy(anak anjing) , papa , abah , khalid , abang , along (bkn along mntx duet ekk) , angah , acik , adik , kakak , sape lagy ? Ala semua lha , cakap aq kirim salam tauuu ... "ASSALAMUALAIKUM" :))