"bersyukurlah dengan ape yg Allah kurniakan walaupun sedikit . insyaAllah hidup kita akan sentiasa diberkati . SEMOGA EMYLIA BINTI ABD RAHIM MENDAPAT 9As+ DALAM SPM 2016 AMIN YA RABBAL ALAMIN" {}


Cara guna blogskin
26 Dec 2011 6:47 pm | Written by Emie Pandai Cantik Comel Baik Solehah


\Bismillahirrahmanirrahim/

Hye, ade sape-2 yg nak belajar mcm mne nk buat blogskin tak? Klau ade sila angkat tangan anda seperti usop wilcha skrg. Okey mari kite mulakan dengan membace bismillah. Bismillahirrahmanirrahim. Okey, jom kite ikuti langkah-2 seterusnya. Lupe plak nk ckp turunkan tangan anda skrg. Dah serupa mcm usop wilcha je. Aku pon tak tahu mne satu usop wilcha mne satu korang. HEHE.

1. Buka link disini untuk pilih blogskin yg korang suke.
2. Kemudian, tekan preview it klau nak tengok mcm mne rupe blogskin tu.
3. Klau suke blogskin tu, tekan blogger main plak.


4. Nanti ade kluar satu kotak mcm gmbr bwh ni

#click untuk pembesaran

5. Pergi ke dashboard > design > edit html.
6. Highlight semua code yg ade dlm kotak html tu gantikan dengan code yg ade dlm kotak tdi.
7. Okey klau takde sebarang error save terus.
8. Korang edit lha ape yg patut k!

p/s : nnti emie buat tutorial edit blogskin plak