"bersyukurlah dengan ape yg Allah kurniakan walaupun sedikit . insyaAllah hidup kita akan sentiasa diberkati . SEMOGA EMYLIA BINTI ABD RAHIM MENDAPAT 9As+ DALAM SPM 2016 AMIN YA RABBAL ALAMIN" {}


Kisah Lawak | Haiwan ade facebook?
21 Dec 2011 2:57 am | Written by Emie Pandai Cantik Comel Baik Solehah




Aku ade satu bende nak cerite ni tapi aku rase korang dah pernah bace cerite ni. Ye lha sekarang kan zaman dah maju. Semua orang ade FACEBOOK rite? :face65: Okey, cerite ni mmg datang nye dari FACEBOOK. Kalau korang tak pernah bace, ni aku bagi korang bace. Bersyukur lha sikit ehh! :face45:Now, kite percepatkan cerite nye. *Korang pon bkn nak bace intro aku panjang-2 pon kan? :face67:

Cerite nye mcm ni --->

Laman sosial semakin menjadi kegilaan semua. Sebut sahaja FACEBOOK, budak 3 bulan pon boleh angkat jari tanda mereka 'best' layan bende berkenaan. *Huish, terer betol budak kecik tuhh. :face50: Korang pon suke 'update' STATUS kat FACEBOOK kan? Tulis itu lha ini lha. Komen kat STATUS kawan dengan b'bagai-bagai ayat. Sehinggakan korang nak makan keropok lekor pon boleh di 'update' kat situ! :face43: Apa akan jadi jika HAIWAN memiliki laman FACEBOOK? :face14: Kalaulah binatang ade laman sosial, agak-agak begini lha yer komen-2 binatang tersebut kat STATUS yg mcm korang selalu 'post' tu.

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih... :face26:
Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, :face48: Alhamdulillah...
Aedes : Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!! :face50:
Ayam : Tidaaaaaaaaaaaak :face27: besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh!…
Cicak : isteriku tersepit pintu :face47:
Kucing Betina : “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa :face34:.”
Ayam : Kawan2…kalu esok guwe tak update…bererti guwe udah di goreng….I luv u all :face29:… jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa…
Nyamuk : Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa :face59:
Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap … baru beli videocam baru …
Kucing : Baru je add awek sebelah umah… keturunan PARSI :face9: beb!!!
Tikus : Operasi malam ni… selongkar :face71: kitchen kabinet… sape nak ikot?
Katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii.. :face66:
Ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..
Anjing : Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng :face74: punya org.
Kuda : Patah kaki :face22: Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.
Kura-kura : Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi :face30:
Siput babi : Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2 :face63:
Gagak : Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles :132:
Burung Kakak Tua : Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!
Babi hutan : susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.
Kera : semalam GF aku bagi bunga :face75:. Sedap jugak kunyah
Tikus : Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.
Lalat : Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah :face39: hari ni jumpa nasi bungkus.
Sotong : Aku bengang :face3: bila tapak sulaiman ejek aku si lembut
Kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap :face54: ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kaklelamajnun…
Lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn… gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee… .
Itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2… .nk tiru aku le tu.. lol… :face5:
Ikan laga : Boring sey :face36: duduk sorang2 dalam tanki ni.
Ikan parang : Kurang asam punya manusia :face65: letak gambar aku kat depan bekas keropok
Ikan Jerung : Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :face60:
Ikan Sepat : Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam :face47:. Al Fatihah
Ikan Bilis : Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy :face15: ko kawan aku yang ke 5000.
Ikan Arowana : Cantik tak sisik I? Cantik kan ? :face46:
Ikan Mas Koki : macam mana nak kurus nie? :face14:

Yang penting jangan jadi mcm ikan arowana perasan cun HEHE :face72: