"bersyukurlah dengan ape yg Allah kurniakan walaupun sedikit . insyaAllah hidup kita akan sentiasa diberkati . SEMOGA EMYLIA BINTI ABD RAHIM MENDAPAT 9As+ DALAM SPM 2016 AMIN YA RABBAL ALAMIN" {}


Saya nak jadi GEMUK !
30 Dec 2012 5:41 pm | Written by Emie Pandai Cantik Comel Baik Solehah
Assalamualaikum. *tak jawab dosa !

Sebelum nihh kalau korang pergi google mesti nak cari tips nak kurus lha, nak kurangkan berat badan lha. nak jadi langsing lha . But yang nihh laen sikit, ianya mengenai GEMUK ! Guess what ? Eylia pernah cakap kan yang Eylia punya wishlist nak jadi GEMUK tahun depan mean 2013 lha . Korg rase boleh takk ? Harapharap boleh lha . Mesti korang pelik kan kenapa Eylia nak sangat jadi GEMUK ? Haaa, act, Eylia nak jadi GEMUK sbb badan Eylia nihh jenis yang payah nak naik berat badan, klau naik pon 1kg 2kg . Tuhh jee lha .. Tapi tong dalam perut Eylia nihh kechik jee size dia , so susah lha sikit nak penuhkan . HAHA . Cikgu PJ kat maktab Eylia pon cakap Eylia punya berat badan with ketinggian tak stabil . Lupe lha ape name penyakit dia tuhh . Dia macam kalau org terlalu GEMUK obesiti tapi nihh terlalu kurus . Haa, mmg ramai pon remaja sekarang yang kurus . Bukan tak cukup zat ehh ? Eylia punya bdan mmg macam nihh . Lagipon klau GEMUK kann ke senang nak peluk ? HAHA, klau kurus nihh rase tulang jee . HOHO . Sesiapa yang kurus tuhh, tak join Eylia kee ? =.=

Oke let we see ape tips diaa ;))


  1. Firstly, makan banyakbanyak tapi kalau dah kenyang jangan lah paksa diri tu makan lagi, kang tak pasal-pasal kenderaan "ni no ni no ni no.." datang kat rumah .
  2. Lepas makan duduk tengok tv tak pun online tak pun baring n terus tidor. Kalau kene marah dgn parents tanggung lha yee :P *bila tak banyak gerak,memang berat badan akan naik.
  3. Kurangkan exercise, nihh mmg melampau ! HAHA, Eylia kan duduk asrama, petangpetang patutnya riadah . But Eylia riadah atas katil jee sambil bergosip . HEE~ *mmg ramai yg buat camni kann ?
  4. Letak makanan ringan banyakbanyak dalam bilik samada dalam almari atas meja atau anywhere lha . Supaya nanti bila kita lapar, kita boleh capai terus jee .
  5. Last sekali, HOHO , cari sendiri ! Eylia mana ade experience jeadi GEMUK lagi . Kalau Eylia dahh GEMUK nnti Eylia share with korang ehh . HEE ~

Act, Eylia bukan lha nak jadi gemuk sangat macam kat bawah nihh

85 Big Fat Ass Cara Cepat Gemukkan Badan
HOHO, gemuk benar yang iniii ! Macam ROSMAH jee tuhh ? HAHA. Btw, cantik sarang tebuan dia ats kepala tuhh . Bape tahun ehh dia nak siapkann ?

Just GEMUK macammm , macam sape ehh ? Haaa, macam Najwa Latif . HAHA, tetibe sesat nama dia . Najwa tuhh takde lha GEMUK mane sangat klau boleh besar sikit dari dia lha . 

Okelah bhaii ! Selamat Kembali Ke Sekolah !