"bersyukurlah dengan ape yg Allah kurniakan walaupun sedikit . insyaAllah hidup kita akan sentiasa diberkati . SEMOGA EMYLIA BINTI ABD RAHIM MENDAPAT 9As+ DALAM SPM 2016 AMIN YA RABBAL ALAMIN" {}


Surat dari MARA dahh sampai !
7 Dec 2012 12:17 am | Written by Emie Pandai Cantik Comel Baik Solehah
Assalamualaikum N Selamat Malam ;)
Bonjour ! Salut, korg . Di malam yg sepi ni, *ececehh, laen macam bunyinye XD . Okey, malam ni Eylia nak citer satu kisah sedih T^T . Bukan satu lha , lebih rasenye :\

Korg nak dengar tak ? Alaa, tolong lha dengar . Eylia sedih ni, sape nak pujuk ? Klau korg bace, Eylia bagi satu LOMO kat korg *dalam mimpi lhaa :P amacam ? agree ? Oke, good!

Sebenarnye kan .. kan .. kannnn ....

kan ..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kan ?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aipp! jgn lha tutup dlu , blum abis lagi cite ni . baru jee nk mula T^T
.
.
.
.
.
.
.

Oke2 ! Sebenarnye, semalam Eylia pegi KL ngn family accept abg Eylia . Tujuannye just nk pasang penutup kat belakang kete D-Max tuhh jee . Tao tak tuhh kete ape ? Alaa , yg mcm Hilux tuhh . Tao kann ? Haa , lepas siap tuhh , ayah Eylia bawak lha kiteorg semua gi GM Klang . Kat situ semua barang borong2 jee . Klau korg rajin pegi lha sana . Dia dekat Taman Botanic / Bukit Tinggi .

Ish! silap cerita ni , bukan nk cerita ni sebenarnye . Sorry lha korg, Eylia sedih sangat . Sampai terlupa nk citeR kisah yg teramat lha sedih tuhh . Tapi yg ni mmg betol Eylia pegi KL .

Then, dlm kul 10.10pm smpai lha rumah . Eylia taktao kenapa Eylia penat sangat sampai tertido degan baju2 jalannye sampai pagi . Hekkk ! Penat lha agaknye ><


Esoknye, Eylia bangun lambat sangat ! Dalam kul 12tengahari camtuhh . Then, bangun2 jee , Eylia nmpk surat dari MARA ade atas meja kat ruang tamu . Eylia pegi lha tengok . Then, ayah tetibe keluar dri dapur n tanye "kenapa banyak sangat HUTANG ?" Eylia diam jee lha sebab tak faham ape yg ayah Eylia maksudkan . Then, tak tersengaja ternampak lha surat ni kat timbunan2 surat2 tadi . Sbb MARA bagi surat bnyk sangat . Ni haa suratnye -->

a)
Tak dikenal pasti , RM222.00 ? Eylia takpenah berhutang, macam mne boleh sampai 200 lebih nihh ? ish , sh** lhaa !! =..=

b) 
This is TRUE ! mmg tak bayar lagi :P *DIC.

Yg a) tuhh Eylia mmg tak puas hati , tao knpe ? Yla, dia suruh byr bape tadi ? RM222.00 kann ?

Oke, ape perasaan korg klau korg tak berhutang 1sen pon dekat coop skola korg then tetibe surat sampai mintak tuntutan lagi tuhh ? Mesti korg marah rite ?

Then, tak pasal2 kene marah dengan bapak sendiri T^T mmg Eylia sentap lha kan . Klau Eylia tao spe yg buat semua keje ni ! Mmg Eylia takkan maafkan dia selagi dia tak mengaku tuhh kesalahan dia -..-

Yg b) tuhh pulak . Ni mmg betol Eylia berhutang sbb harituhh Eylia nak bayar tapi pejabat asyik tutup jee , then dia bukak time org tengah exam . What the hell ? Takguna lha ! Sakit hati . Sbb tuhh lha smpai skrg tak byr :P

Oke, tuhh surat mmg paling sakit hati lha yg Eylia dapat n tuhh cerita sedih pertama . Ni ade lagi cerita sedih . Dari pihak MARA jugak . Mmg MARA sucks lha kan ! Asyik bagi cerita sedih jee kat Eylia . Ce lha bagi cerita yg HAPPY2 sket kee ? Kann ke ni holiday , kene lha always happy :)

Ni haa , result pointer Eylia untuk exam semester 2 merangkap exam akhir tahun -->

Tak nampak sangat rite ? Cube open image in new tab . Maybe lebih jelas :|

Ni jelass rite ? Oke, bace atas tuhh ^ "3.49" What ? menurun tao ? Dulu 3.66 but now , see sendiri lha kann -.- sedih yaa amat . takda sape boleh tolong da . Tuhh pon lagi 0.01 jee lha nak 3.5 . Tuhh pon kedekut nk bgi . Ish , MARA ni !

Ni jgn tengok lama2 sgt  . *malu >< Ade satu rite ? Tuhh sbb Eylia mmg ANTI SEJARAH . Selalu TERtido waktu subjek ni :P maaf jgn tiru aksi ini . EHEKK :D

Math Eylia mmg selalu tinggi , sbb Eylia mmg Math's Lover . But, subjek lain susah nk dpt mcm ni .

Ni pulak result PBS , Eylia mmg da agak yg Eylia dpt 1 je BAND 6 .

Tuhh haa , KHB jee pon B6 . Cikgunye baek mmg patut lha kann ? But, PJK seriously tak percayaterok gilee =..= cikgu yg ajarnye pon mmg terokk . HAHA . it's true ye !

Ni pulak tak tahu mne sesat . Dia pon sebuk nak menyelit kat dlm sampul surat yg dahh sedia tebal ni . dahh lha tebal , sebal pulak rasenye ! -->

Kepada anda yg pandai membace ayat diatas mesti dahh muakk rite ? Oke, Eylia faham sbb Eylia pon muakk jugak tengok + bace ayat ni . Tak sedap didengar lha katekan :P

Ni hw for BI , 2 essay lagi tuhh mintaknye . GRR ~ mmg mintak kaki aku bende ni =/=

Yg pulak for BM , kene bwt folio >< err, malas u know ! Nak kene gune duet lagi -,-

Oke, tuhh lha cerita sedih terakhir T^T . Sedih kann ? Kan ? *Tengah nanges ni :'( , nanges lha sekali . Homework baru sampai , so tak siap lagi =..= . WAAAAAAAA !!!!! mama papa uweck uweck .. Blaaa lha kau Eylia . Menagis bagai . Spe jee nk tolong kau ? Haaa , ce jawab >< 

Oke , that's all . Nak gi promote GA jap . TATA ~

p/s : maaf merugikan mase korg . hekk !